Ana içeriğe atla

Fatih Söylemezoğlu bırakıyor mu?

Basketbol camiasının yakından tanıdığı isimlerden.Fatih Söylemezoğlu.Fiba Kokartlı basketbol hakemi.
Basketbol oynarken geçirdiği rahatsızlıktan ötürü basketboldan kopmamak için hakemliği seçmiş.Koyu bir Galatasaray taraftarı.

Volkan Kaplama.Emekli bir Tümgeneral.Eski basketbol hakemi olduğu biliniyor.Fatih Söylemezoğlu'nun maçlarını takip etmeye çalışır.Zaman zaman pozisyonlar hakkında konuşurlar,Fatih Söylemezoğlu Volkan Kaplama'ya "hocam" diye hitap eder.Volkan Kaplama sık sık maçlarda eşlik edermiş hakem dostuna VIP tribününde.Volkan Kaplama koyu bir Galatasaray taraftarı.

Fatih Söylemezoğlu'nun son zamanlarda basketbol hakemliğini bırakmak istediği,antrenmanların artık zor geldiği haberi geldi kulağıma.Haberin kaynağı Volkan Kaplama'nın küçük mahdumesi Şili Büyükelçiliği asistanı.

Uzun zamandır takip ediyorum.Galatasaray takımı bile olsa karşıdaki çok yanlış kararlar verebilen bir basketbol hakemi Fatih Söylemezoğlu.Bana göre hatalı karar istikrarını bozmayan bir hakem.Zaman zaman hayatında bazı sosyal hatalar yapmış olan da bir hakem.
Yanılmıyorsam Karşıyaka Klubü eski basketbol şubesi başkanı Ateş Özerk bey ile olan aralarındaki bir tartışma yargıya taşınmış para cezası ile Fatih Söylemezoğlu'nun aleyhine sonuçlanmıştı.

Fatih Söylemezoğlu basketbol hakemliğini bırakacaksa nedeni ne?
Artık 50 yaşına merdiven dayaması mı,yoksa kulağıma gelen söylentide olduğu gibi artık antrenmanların zor gelmesi ve stresten kurtulmak istemesi mi?
Eğer değerli hakem hakemlik mesleğini bırakacaksa şu veya bu nedenden ötürü hayırlı olsun.

Bugüne kadar basketbola kattıklarından ötürü teşekkür ederiz ve tecrübelerini kendisi gibi basketbol hakemliğini seçen evladına aktarmasını dileriz.

Gençlerin önünü her zaman açmak gerekiyor.Uzun zamandır izliyorum,hatalı karar istikrarını bozmuyor bana göre demekle de basketbola gönül vermiş bir insanın kırılmasını istemem.Fakat özeleştrilerimizi yapmalıyız.İçinde bulunduğumuz durum neyi gerektiriyorsa onu yapmalı zorlamamalıyız.

Fatih Söylemezoğlu bırakıyor mu?
Bekleyelim,görelim.

Yorumlar

Popüler Olanlar

Basketbolda Coach Hakan Demir Devrimi

 ING Basketbol Liginde oynanan Tofaş-Anadolu Efes Karşılaşmasında herkes Tofaş Basketbol Takımının olağanüstü mücadelesini konuşacakken Tofaş Başantrenörü Hakan Demir in devrim niteliğindeki hareketini konuşuyor. Maçın yanılmıyorsam 3.çeyreğinde Rodrigue Beaubois ın topa hamle yapıp topu kurtarmak istediği sırada Hakan Demir ile bir çarpışma yaşadı.O esnada Rodrigue Beaubois Hakan Demir e çarpacağını anlayınca Hakan Demir reklam tabelalarına çarpmasın diye tutmak da istedi. Hakan Demir nasıl bir stres ve mantıkla gerçekleştiğini anlamadığımız bir biçimde Rodrigue Beaubois ı kızgınlıkla itti ve birşeyler söyledi.Ekran başındaki basketbolseverler ve Tofaş basketbol takımı seyircisi dahil bu harekete, ani tepkiye anlam veremediği gibi,Anadolu Efesli basketbolcular da anlam veremedi.Vasiliije Micic de neden kızdın tarzında bir karşı bir tepki gösterdi. Hakan Demir kendine yakışmayacak tarzda polemiğe devam etti aynı zamanda kızgın hareketlerine.Sahada bir gerginlik yaşandı.O saniyelere kad