Ana içeriğe atla

Kim Koruyor Bu Metruk Yapıyı???

Antalya ili Muratpaşa ilçesi Tevfik Işık Caddesi No:1 (1253 ada 27 parsel)adresindeki metruk bina.
Şehrin göbeği.Birçok turistik mekanın merkezi.
20 senedir bitirilemeyen bina.İki sefer yangın çıkmış,haşarat yuvası.
Muratpaşa Belediyesi’ne defalarca şikayet gitmiş hiçbirisi karşılık bulmamıştır.
Bu binayı kim koruyor?
Muratpaşa Belediyesi mi,Antalya Valiliği mi,Büyükşehir Belediyesi mi kim koruyor?
Vatandaşların  bu bina hakkında onlarca şikayeti var.
Herhangi bir cezai yaptırım uygulanmıyor,yıkılmıyor.
Şehrin tam merkezinde hem de bir turizm kentine yakışıyor mu?
Hıfzısıhha,Muratpaşa Belediyesi neden bir girişim yapmıyor merak ediyor ve açıklanmasını istiyorum.

Muratpaşa Belediyesi resmi dilekçeye cevap yazdı,şöyleki:
2 cevap yazmış Sevgili Belediye,birincisinde ;
25/06/2019 14:46 tarih ve saat ile Muratpaşa Belediye Başkanlığı tarafından yazılan yazıda,1253 ada 27 parsele ait Gençlik Mah.Tevfik Işık Cad. 1-2-3-4-5-6 nolu bağımsız bölümler arsa vergisi olarak yatırılmaktadır diyor.
Karşısındaki yine Gençlik Mah.Tevfik Işık Cad. No:2 adresindeki aynı şahsın hissedarlığı bulunan yer için 60 bin TL bina vergisi tahsil ediyor geriye dönük borçları dahil,Suphi Mehmet GÖKSOY dan arsa vergisi alınıyor.Resimde görülen bu bina arsa mı acaba çok merak ediyorum.Belediye bunun açıklamasını şu şekilde yapıyor belki;
"Sanane kardeşim bu binayı ben koruyorum,kolluyorum,bu 7 katlı ucube görünümlü bina arsa niteliğinde,20 senede 20 kez tadilat ruhsatı veririm kanun benim elimde".Saygı duymaktan başka çaremiz yok,teşekkürler o zaman ne diyelim.

Tek dileğimiz bu örneğin Antalya ilinde çoğalması ve bu örneğin emsal teşkil etmesi.Belki o zaman anlaşılırız ve o zaman il görevlileri gerekeni yapmak için harekete geçer.Özellikle Antalya Valisi Sn.Münir KARALOĞLU'nun her hafta 2 veya 3 defa gittiği 7 Mehmet restaurant manzarasını görmüyoruz biz o caddede,tam 20 senedir bu inşaat ile uyanıyor inşaat ile uyuyoruz.

2 cevap:".........Yapı Ruhsatına ilişkin genel hükümler başlıklı 54.maddesinin 6.bendine istinaden binanın ruhsat müddeti devam etmektedir."

İşte yerel medyada çıkan haberi:

Yorumlar

Popüler Olanlar

Basketbolda Coach Hakan Demir Devrimi

 ING Basketbol Liginde oynanan Tofaş-Anadolu Efes Karşılaşmasında herkes Tofaş Basketbol Takımının olağanüstü mücadelesini konuşacakken Tofaş Başantrenörü Hakan Demir in devrim niteliğindeki hareketini konuşuyor. Maçın yanılmıyorsam 3.çeyreğinde Rodrigue Beaubois ın topa hamle yapıp topu kurtarmak istediği sırada Hakan Demir ile bir çarpışma yaşadı.O esnada Rodrigue Beaubois Hakan Demir e çarpacağını anlayınca Hakan Demir reklam tabelalarına çarpmasın diye tutmak da istedi. Hakan Demir nasıl bir stres ve mantıkla gerçekleştiğini anlamadığımız bir biçimde Rodrigue Beaubois ı kızgınlıkla itti ve birşeyler söyledi.Ekran başındaki basketbolseverler ve Tofaş basketbol takımı seyircisi dahil bu harekete, ani tepkiye anlam veremediği gibi,Anadolu Efesli basketbolcular da anlam veremedi.Vasiliije Micic de neden kızdın tarzında bir karşı bir tepki gösterdi. Hakan Demir kendine yakışmayacak tarzda polemiğe devam etti aynı zamanda kızgın hareketlerine.Sahada bir gerginlik yaşandı.O saniyelere kad