Ana içeriğe atla

EUROBASKET 2017/Türkiye:73-Rusya:76

Üzgünüz tabiki.
Rusya karşısında şimdiye kadar turnuvalarda galibiyet elde edememişiz.Spikerlerin ifade ettiği tamda bu.Galip gelmek istiyorduk.Olmadı ama klasik söylemde olduğu gibi herşey bitmiş değil.
Cedi Osman olağanüstü bir performans sergiledi.

Semih Erden gücünün yettiği yer neresi ise o raddeye kadar oynadı.Semih Erden'in yanına tıpkı Semih Erden gibi herhangi bir durumda kullanılabilecek bir 5 numara yani pivot lazım.Sertaç Şanlı Türkiye Milli Takımı için şu an yetersiz.Belki ileride müthiş bir katkı sağlayacaktır.3 saniye içini domine ettirecek,orada rakibine savunması ile gözdağı verecek bir oyuncu bulmalıyız.

Boby Dixon'ın yokluğunda "shooting guard" 2 numaralı pozisyonda kimi kullandık biz?Sinan Güler'i mi Cedi Osman'ı mı?Her ikisini de kullanmaya çalıştık.Ufuk Sarıca yeri geldi Cedi Osmanı 3 numarada yani kısa forvet de kullandı yeri geldi 2 numaraya çekti shooting guard olarak kullandı.Bir diğer SG mız Erkan Veyseloğlu da her zaman bildiğimiz tanıdığımız orta mesafeli atışlarını da kaçırdı zaman zaman.

Sporcular üzerindeki istikrarsızlık,form grafiklerinin aşırı iniş çıkışları genelde Türkiyenin her milli takımında karşılaşılan bir sorun.

Basketbol yorumcuları kadronun yetersizliği hakkında hem fikir olmuşlar ama odaklanmamız gereken konu bu turnuvadaki malzeme bu.Pozitif yönde ilerleyip bu malzemeden harika bir kek yapmalıyız.

Şimdi oyun sistemimizi Ufuk hoca biraz değiştirmeli bana göre.Şöyle ki;
Takım fast break e çıkarken uygun bir pozisyon bulamazsa fren e basıyor o an,frene basıldığı an bile aniden yükselmek zorundasınız.Toplu hızlı çevirip en uygun en boş atışı bulabilmelisiniz.Olmadı turnike.Hızlı karar vermek şart.

Bir defa Rusyadan çok aşağı bir takım değiliz.Başabaş da mücadele ettik.İlk yarıdaki 5'in üzeri top kaybımız olmasa 3-4 sayı bile önde bitirebilirdik devreyi.Çok kolay turnikeler kaçırdık.

Bence rotasyonu şu şekilde yapmalı Ufuk hoca.Oyun planını Doğuş Balbay üzerine kurup dinlendirmek için Rusya maçının ilk yarısında mücadelesi ile kendisini gösteren Kenan Sipahi ile yer değiştirtebilir.Öte yandan Sinan Güler i asıl pozisyonuna 2 numaraya çekip daha fazla boş şut imkanı atma fırsatı yakalatabilir.Erkan Veyseloğlu ve Cedi Osman'ı da değişik oyun varyasyonlarında kısa forvet olarak zaman zaman birlikte zaman zamanda tek olarak oynatabilir.

Kısa forvetlerin ve rakip takımın savunma anlayışına da göre kısa forvetler ile pivot pozisyonundaki 5 numaralar yerlerini değiştirebilir.

Hatırlar mısınız bilmiyorum.Yıllar önce İbrahim Kutluay ile bir röportaj yapıldığında aklımda kalmış.Bir gazete röportajı idi.İbrahim Kutluay zamanında set üstü tabir edilen savunma üzeri başarılı üçlük sayı atabilen nadir oyunculardandı Avrupa'da.Bu sorulmuş kendisine.Cevap vermiş İbrahim Kutluay hiç unutmam.
"Her antrenmandan sonra 1500-2000 kadar şut atarım."Çalışma ve disiplinden bir örnek veriyor heralde size bu cevap.

Çok kolay turnikeleri kaçırıyoruz çünkü tam olarak konsantre olmuş değiliz.Galip gelme stresi de üzerine binince yenilgi katmerleniyor.Stresle başa çıkıp,maçlara full konsantrasyon ile çıkmamız gerekiyor.Bunun için Üstün Dökmen gibi,Doğan Cüceloğlu gibi ustalardan faydalanmak gerekiyor.

Bazı handikaplarımızı yetersiz sayılabilecek kadromuz gibi,daha fazla koşarak kapatabiliriz.

Herşeye rağmen Ergin Ataman yönetimindeki Milli Takıma da güveniyordum,Ufuk Sarıca yönetimindeki Milli Takıma da güveniyorum.

#Devdestek12devadam a gelsin.Başarılar 12 DEV ADAM.

Yorumlar