Ana içeriğe atla

4 Haziran 2016 ESKİŞEHİRSPOR KONGRESİ

Eskişehirspor Klubü Yönetimi 4 Haziran 2016 Cumartesi günü seçimli kongre kararı aldı.Delegelerine bildirdi.
Hayırlı olsun.
Başkan Mesut Hoşcan bu kongrede aday olmayacağını açıkladı.Kendi kararıdır.
Yerel gazetelerde bilhassa hemen eski başkanlardan Halil Ünal'ın çalışmalara başladığı lanse edildi.
Peki Eskişehirspor Delegeleri yapacakları seçimde nelere dikkat etmeli?

Bir defa Eskişehirspor delegeleri YÖNETMEYİ bilen,objektif çatışmadan kaçan siyasetten klubü uzak tutacak bir başkan seçmeli.Ne demek istiyorum?
Bir insanın toprak ağası olması veya bilmem kaç tane şirketi barındıran Holding sahibi olması o insanın idarecilik anlamda başarılı olduğunu göstermez,göstermiyorda.Seçilecek başkan klubün iç dinamiklerini harekete geçirecek,klubün olası sorunlarını sezebilecek ve önlem alacak,klüp içerisindeki koordinasyonu üst seviyede tutacak,daima gelişimi hedefleyecek,taraftarla içiçe ama kırmızı çizgileri olduğunu kendi taraftarına bile kabullendirecek bir kişi olmalı.

Her seçim öncesi bir Halil Ünal ismi çıkıyor.Mesut Hoşcan'ın ilk kazandığı seçim öncesi konuşmasında Halil Ünal şu ifadeye benzer,örtüşen bir ifade kullanmıştı,kongre üyeleri hatırlayacaktır:
"Eskişehirspor ile hükümetin arasındaki bağı ben kuruyorum.Sadece 3 sene için oylarınızı istiyorum.Sonrasında şeref sözü çekileceğim".
Seçimi Halil Ünal kaybetti.Yanılmıyorsam Mesut Hoşcan a karşı 2 seçim daha kaybedip 3.cü bir seçimde karşısında aday olmadı.

2-3 seçim kaybeden bir eski başkan neden hala başkan adayı olmak için çalışmalar yapar anlamak mümkün değil?
Camia Mesut Hoşcan'ın adaylığını istemiyor,şu veya bu nedenden dolayı aday olmayacak.
Halil Ünal'ın da bana göre artık yeter demesi gerekiyor.Bu insanların misyonunun, gelecek yeni yönetime ESKİŞEHİRSPOR'un başarısı için destek olmak, olması gerekiyor.

Gelecek yeni yönetim;

  • Eskişehirspor'u önce siyasetten arındıracak,
  • Eskişehirspor'un değerlerini gözönüne alıp büyük hedefler koyacak,
  • Koyduğu büyük hedefler için azimle,gece gündüz ama profesyonelce çalışacak,
  • Eskişehirspor'un taraftarı ile arasındaki kuvvetli bağı daha da güçlendirecek,
  • Stadyum,Sanal Mağaza gibi pazarlama konularında hem yaratıcı hemde kazançlı stratejiler uygulayabilecek,
  • Eskişehirspor'u uzun vadede borsaya taşıyabilecek,
  • Eskişehirspor'u sadece bir futbol klubü olarak değilde bir spor klubü olarak değerlendirmek için gerekli olan tüm nitelikleri kazandırmaya çalışmak,tüm bunların altyapısı için çalışmak,
  • Eskişehirspor'un delege sayısının arttırılmasını sağlamak ama sistemli bir şekilde,yine kurallar dahilinde,her elini kolunu sallayanın Eskişehirspor'a üye olamayacağının bilincinde,delegelere söz verilen üye kart sistemini hayata geçirebilecek,mevcut tüm delegelerden aidatlarını tahsil edebilen,edemediği zamanda kuralları uygulayabilecek,
  • Büyük Eskişehirspor taraftarının hakkını her gittikleri deplasmanda gözeten,BANDO ES ES'e sahip çıkan,deplasmana giden taraftarı 1 kişi olsa dahi onunla ilgilenen,
  • Eskişehirspor Futbol A Takımı teknik heyeti ile yakından ilgilenen(teknik konular haricinde),gerekirse teknik heyetinin görüşü doğrultusunda gerekli önlemleri anında alabilecek,
  • Tüm klüp yöneticileri ile barışık aynı zamanda tüm klüplerin karşısında ESKİŞEHİRSPOR'u sonuna kadar destekleyip arkasında dimdik durabilecek,
bir yönetim olmalı.Eskişehirspor delegeleri de bu konulara çok dikkat etmeli.

4 Haziran Cumartesi günü Büyük Eskişehirspor'un Kongresi var.Taraftarın tepkisini anlıyorum ve büyük ölçüde hak veriyorum.Başarısızlıktan kimse hoşnut olmaz.

Ve inanıyorum.Büyük Eskişehirspor taraftarı yine kendisine yakışanı yapacak.Bu kongre sürecinde Eskişehirspor'un başarısı için destek olacak,yıllarca bitmek tükenmek bilmeyen bir AŞKLA destek oldukları gibi,YENİDEN.

Seçilmişleri seçmek için uğraşmayalım,denenmemişleri deneyelim ve başarılı olmaları için eleştirmek gerekiyorsa da eleştirmekten çekinmeyelim tabiki ölçüsünde kararında.

ESKİŞEHİRSPOR için hayırlı olsun.
Siyah-Kırmızı Sevdalıların yolu açık olsun....

Yorumlar

Popüler Olanlar

Basketbolda Coach Hakan Demir Devrimi

 ING Basketbol Liginde oynanan Tofaş-Anadolu Efes Karşılaşmasında herkes Tofaş Basketbol Takımının olağanüstü mücadelesini konuşacakken Tofaş Başantrenörü Hakan Demir in devrim niteliğindeki hareketini konuşuyor. Maçın yanılmıyorsam 3.çeyreğinde Rodrigue Beaubois ın topa hamle yapıp topu kurtarmak istediği sırada Hakan Demir ile bir çarpışma yaşadı.O esnada Rodrigue Beaubois Hakan Demir e çarpacağını anlayınca Hakan Demir reklam tabelalarına çarpmasın diye tutmak da istedi. Hakan Demir nasıl bir stres ve mantıkla gerçekleştiğini anlamadığımız bir biçimde Rodrigue Beaubois ı kızgınlıkla itti ve birşeyler söyledi.Ekran başındaki basketbolseverler ve Tofaş basketbol takımı seyircisi dahil bu harekete, ani tepkiye anlam veremediği gibi,Anadolu Efesli basketbolcular da anlam veremedi.Vasiliije Micic de neden kızdın tarzında bir karşı bir tepki gösterdi. Hakan Demir kendine yakışmayacak tarzda polemiğe devam etti aynı zamanda kızgın hareketlerine.Sahada bir gerginlik yaşandı.O saniyelere kad