Ana içeriğe atla

Büyük Çerçevede Olmak


Bir TÜRKİYE CUMHURİYETİ.
Her zaman gücünden korkulan,potansiyeli tahmin edilmeye çalışılan.
Emperyalist düşüncelerin sürekli bölme odağı olmuş.
Sonuna kadar MUSTAFA KEMAL ATATÜRK düşüncesine sahip olan,ölünceye kadar onun bana bıraktığı değerleri her ne pahasına olursa olsun koruyacak biri olarak,Ulu Önderim MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ü polemik konusu yapmamak adına,ismini zikretmeden o büyük insanı yıpratmamak adına konuları farklı bir yönden ve geniş bir açıyla ele alacağım.
Gördüğümüz küçük resimlerde neler var?
-Sokaktaki taksi şoförünün “yıllarca diğerleri yedi birazda bunlar yesin” diyerek başlattığı,üniversiteli gencin,öğretmenin,işçinin özgürce ve insanca yaşamak istemesi ile devam ettirdiği siyasi polemikler.
-Partilerin içindeki çoğu milletvekilinin sadece maaş alıp harcamalarını amorti etmesi,suya sabuna dokunmaması,düzenin vekili olmaları ve bazılarının da gecesini gündüzüne katarak toplum için ülkesi için bayrağı için çalışması.
-Etnik grupların her geçen gün kafalarının karıştırılması,bir takım ideolojik algılar yaratılarak toplumun olumlu düşünüp olumlu hareket etme kabiliyetlerinin kısıtlanması.
-Siyasetin,etnisitelerin üzerine baskıcı tutumları.
Etnisiteyi genel anlamda bir sosyal grubun ırkı dili veya milli kimliği diye değerlendirebiliriz.
Alevisine,kürdüne,çerkezine,lazına değişik baskılar uygulanması.Tutumlar sergilenmesi.Olumlu veya olumsuz,stratejilerine göre.
-Ekonomik zorlukların yaşanması.Borçlandırılan,borçlandırılırken toplumsal görevleri unutturulan bir toplum yaratma anlayışı.
-Şiddete alıştırılmak istenen,rehavetle zamanını geçirilmesi istenen bir toplumda insanların bence metazori olarak yaşamaya terk edilmesi.
-Gemisini yürüten kaptan diyerek çoğu insanın günlük yaşama biçimini ve ses çıkarmamazlığı benimsemesi.
Büyük resimde ne var peki?Küçük resimlerde bunlar varken.
Bana göre büyük resimde TÜRK varlığına bir tehdit,TÜRK varlığını yok etme üzerine kurulmuş bir strateji var.
Bağımsız değiliz en az bir 100 sene daha olamayacağız.
Dünyayı yöneten bir büyük güç ve yardımcısı var.İngiltere ve yardımcısı Amerika.
Dikkatinizi çekmişse yıllar olmuştur İngiltere ve Amerika sürtüşmezler.
Kendi aramızda konuştuğumuzda ise Amerika’nın 50-60 senelik stratejilerinden bahsederiz.
Peki,İngiltere’nin ezelden beri düşündüğü,gerçekleştirmek istediği stratejilere ne demeli?
Türk siyasetini yakından izleyen okuyucularım çok daha iyi bir analiz yapacaktır lakin şunu söylemeliyim;oluşturulan senaryolara bağlı kalmayan veya kısmen sadık kalan her iktidarın ömrü uzun olmamıştır.
Eski başbakan yeni Cumhurbaşkanı Sn.Erdoğan’ın da meclis’e girme biletini Sn.Deniz Baykal değil başkaları vermiştir.Deniz Baykal da ayrıca tartışılması gereken bir bürokrattır o ayrı.
Kimilerine göre her iktidarın kullanım süresi vardır birileri için.Zamanı gelince de bu A ve K Partisi iktidarı bitecektir.Kimilerine göre az kalmıştır bu zaman.
Bana göre 2023 yılı hedefini A ve K Partisi bürokratları koymamıştır.A ve K Partisi danışmanları ortaya çıkarmamıştır.
Birileri istemiş,plan ve programı iliştirmiştir.
2015 yılına adım atmaya hazırlandığımız şu günlerde 8 senelik bir süreçten bahsediyoruz.Bu süreç içerisinde Sn.Erdoğan bir kez daha Cumhurbaşkanı seçilerek görevine devam edebilir.Yani taşların süreç içerisinde yerinden oynaması gibi bir durum söz konusu değildir.
Söz konusu olan Güneydoğu’nun kaybedilmesidir.Güçlü yerel yönetim hikayesi de bizi acı rüyalara sevketmek içindir.Adım adım.
Söz konusu olan Kurtuluş Savaşı’ndaki cephelerin tekrar açılarak yazılan senaryonun uygulanmasıdır.
BÖLÜNME ve PARÇALANMA.
Hatırlarsanız bir dönemin ekonomiden sorumlu bakanı Kemal Derviş “bizde bir çok şey yapmak istedik,izin vermediler” demişti.
Ve sonuçta o zamanki DSP-MHP-ANAP koalisyonunu oluşturan 57.Hükümet “ekonomik kriz” bahaneleri ile yeni bir seçime gitmişti.
Belki o günkü ekonomik kriz şu anda içinde bulunduğumuzun 10’da biridir.Aslında biliriz de bilemeyiz.
Çok açık ve net.
-Günlük ve küçük meselelerle zamanımızı almak,
-Üretmeyi değilde tüketmeyi hedefleyen bir toplum yaratmak,
-Borçlandırarak hayatları kilitlemek,ekonomiyi kilitlemek,
-Osmanlı’dan kalan,hani Sn.Erdoğan’ın her konuşmasında dikkatle ele aldığı dönemler,bütün kötü özelliklere alıştırmak.(kadına düşkünlük,azami ihtişam,şatafat)
-Okumamak,yazamamak,
-Tartışamamak,konuşamamak.
Bu ve benzeri birçok şeyi yaparak ve yaptırarak bahsettiğim BÜYÜK ÇERÇEVEDE bizi görmek istiyorlar.
Büyük çerçevenin içine girdiğimiz zaman ne olacak?
Yanlız kalıp,yok olmaya mahkum kalacağız.
Bize Boşnaklar yardım edemeyecek,Tatarlar,Azeriler,Türkmenler,Zazalar vb.
Türkiye Cumhuriyeti tarih olma yolunda ilerliyor.Kimsede sesini çıkarmıyor.
Bizimle birlikte olan,elele kolkola yürüyebilecek dünya çapındaki Türklerden,Türk kökenli gruplardan,oluşumlardan uzaklaştık.Uzaklaştırıldık.Bilerek,çok bilinçli.
Bu da bu büyük çerçevede bizim yeralmamız adına birilerinin yapması gereken bir durumdu.
Zihin jimnastiği yapın lütfen.
DSP yok edildi.Yoktan var olur mu bilinmez,inşallah olur.
Neden CHP ve MHP’ye aynı strateji uygulanmadı?
MHP’yi bilemem,bilirim de bilemem.Ama CHP, sevgili Yılmaz Özdil üstadın tıpkı yaklaşık 3 sene önce Ender Aysever’in Aykırı Sorular programında söylediği gibi artık ATATÜRK’ün partisi değil,bana göre de.
ALLAH SONUMUZU HAYIR ETMEYECEK.
Ama umarım ben o büyük çerçevede olduğumuz günleri görmem ve temenni ediyorum aklımızı başımıza alalım bizden sonrakilerde görmesin.

Yorumlar

Popüler Olanlar

Basketbolda Coach Hakan Demir Devrimi

 ING Basketbol Liginde oynanan Tofaş-Anadolu Efes Karşılaşmasında herkes Tofaş Basketbol Takımının olağanüstü mücadelesini konuşacakken Tofaş Başantrenörü Hakan Demir in devrim niteliğindeki hareketini konuşuyor. Maçın yanılmıyorsam 3.çeyreğinde Rodrigue Beaubois ın topa hamle yapıp topu kurtarmak istediği sırada Hakan Demir ile bir çarpışma yaşadı.O esnada Rodrigue Beaubois Hakan Demir e çarpacağını anlayınca Hakan Demir reklam tabelalarına çarpmasın diye tutmak da istedi. Hakan Demir nasıl bir stres ve mantıkla gerçekleştiğini anlamadığımız bir biçimde Rodrigue Beaubois ı kızgınlıkla itti ve birşeyler söyledi.Ekran başındaki basketbolseverler ve Tofaş basketbol takımı seyircisi dahil bu harekete, ani tepkiye anlam veremediği gibi,Anadolu Efesli basketbolcular da anlam veremedi.Vasiliije Micic de neden kızdın tarzında bir karşı bir tepki gösterdi. Hakan Demir kendine yakışmayacak tarzda polemiğe devam etti aynı zamanda kızgın hareketlerine.Sahada bir gerginlik yaşandı.O saniyelere kad

Gözler ve Şiirler

Gözler En çok sevgiliyi özler Sözler Bazen bir ilişkiyi var Bazen yok eder Diller Yüreklere işler Eller Kenetlenince Hiç ayrılmasak derler. Şiirler; Gözler için yazılırlar Sözleri dikkat çeker Dillere destan olmuştur bazıları Eller gibi bir gün Unutulup giderler. 00:30 28/09/2016 by BFD
Ağlarsam ben ağlayayım  Aşkım ağlamasın  Gözleri yaş  Kalbi hüzün dolmasın.  Ağlarsam ben ağlayayım  Aşkım ağlamasın  Dertler hüzünler beni bulsun  Mutluluklar onu.  Ağlarsam ben ağlayayım  Aşkım alamasın  Bir gün yanında olamasam da  Hep gülümseyerek hatırlasın.  Ona adadığım  Güzel rüyaları yaşasın.